Hoeveel besparen met spouwmuurisolatie?

Om duurzaam te wonen is het verstandig om te zorgen voor een goede isolatie van uw woning. Eén manier van isoleren is spouwmuurisolatie. Als uw woning beschikt over spouwmuren, is dit een goede vorm van isolatie. Door de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur, de spouw, kan er veel warmte verloren gaan. Hierdoor lopen de stookkosten vaak behoorlijk op. Door te kiezen voor spouwmuurisolatie kunt u vaak al tussen de tweehonderd en achthonderd euro per jaar besparen, afhankelijk van uw type woning. Het voordeel aan spouwmuurisolatie is dat u de investering die u in eerste instantie doet al snel terug kan verdienen. Ecodomus geeft u graag tips voor duurzaam wonen en vertelt u wat er mogelijk is als het gaat om isoleren.

Voorbeelden

De besparing die u kan maken door spouwmuurisolatie uit te laten voeren door een vakman is afhankelijk van het type woning. Denk hierbij aan een tussenwoning, hoekwoning of een vrijstaande woning. Bij een tussenwoning zult u rond de tweehonderd euro per jaar besparen met spouwmuurisolatie. Bij een hoekwoning kan dit oplopen tot vijfhonderd euro en bij een vrijstaande woning kunt u al snel achthonderd euro besparen. Door deze besparingen heeft u het geld dat u investeert meestal binnen drie jaar weer terug. Er zijn diverse materialen voor isolatie. De materialen die meestal gebruikt worden zijn speciale thermoparels en minerale wol. Deze materialen worden via een kleine opening in de voegen geblazen. Voor een bijdragen aan een schoon milieu kiest u voor speciale biologische parels.

Terugverdientijd spouwmuurisolatie

Bij alle vormen van spouwmuurisolatie heeft u in principe uw investering binnen drie jaar terug verdiend. Hierdoor is het een investering waarvoor u zeker moet weten dat u nog minstens vijf jaar blijft wonen in uw huidige woning, anders haalt u de investering er niet uit. Dit zou zonde zijn. Als u kiest voor na-isolatie is het mogelijk dat u meteen al bespaart op uw stook- en energiekosten. Hierdoor verdient u de investering ook sneller terug. Over het algemeen moet u rekening houden met een terugverdientijd van drie jaar, als u kiest voor spouwmuurisolatie. Afhankelijk van uw type woning en de na-isolatie kan dit eerder zijn. Ecodomus helpt u bij het kijken naar geschikte isolatiemethodes en informeert u over de precieze terugverdientijd bij spouwmuurisolatie bij uw woning.

Tips

Als u duurzamer wilt wonen, is spouwmuurisolatie een goede stap om mee te beginnen. De kosten hiervan liggen niet extreem hoog en u heeft over het algemeen uw investering binnen drie jaar terugverdiend. Kijk bij het isoleren naar de isolatiewaarde van de materialen, zodat u optimaal geniet van de beste isolatie. Naast isolatie is het belangrijk om uw woning goed te ventileren. Door een hoge vochtigheid in huis duurt het langer voordat uw woning is opgewarmd. Om dit in de gaten te houden, laat u een vochtigheidsmeter plaatsen. Voordat u aan de slag gaat met het duurzamer maken van uw huis, is het verstandig om te kijken of u een subsidie of belastingvoordeel kunt ontvangen. Doordat duurzaamheid en energieverlaging door de overheid aangemoedigd wordt, zijn er bepaalde voordelen waar u van kunt profiteren.

Beginnen met besparen

Heeft u de wens om te onderzoeken of u kunt besparen door spouwmuurisolatie aan te brengen? Vraag dan een vrijblijvend adviesgesprek aan bij de spouwmuurisolatie specialisten van Isocarm. Na een adviesgesprek heeft u een perfect beeld van de kosten en terugverdientijd.