Soorten isolatiechape

Naast het isoleren van uw woning via het dak, spouwmuur of deuren, is het ook belangrijk om uw huis te isoleren met behulp van vloerisolatie. Daarvoor kunt u gebruik maken van isolatiechape. Chape is de cement laag waarop een vloerbedekking (zoals laminaat, parket of tegel) wordt geplaatst. Bij isolatiechape is hier isolerend materiaal aan toegevoegd. Op deze pagina vindt u informatie over de verschillende soorten isolatiechape en diens voordelen.

Schuimbeton

Schuimbeton wordt gemaakt van cement- of mortelspecie en stabiel schuim. Het is een vloeibare chape met hele goede cohesie. Schuimbeton is licht, past zich makkelijk in kleine hoeken van de kamer en is makkelijk verwerkbaar. Het is de goedkoopste oplossing van de vier soorten die hier benoemd worden. Hierdoor lever je mogelijk wel ook in op kwaliteit.

Argex

Argexchape wordt gemaakt van beton gecombineerd met argexkorrels. Deze korrels verhogen de isolerende waarde van dit beton. Strikt genomen heet dit dan ook geen isolatiechape, maar het wordt wel zo gebruikt. Argexbeton is een hele lichte chape wegens de celvormige structuur van de argexkorrels en de grote hoeveelheid lucht hiertussen.

Polystyreenkorrels

Isolatiechape van polystyreenkorrels bieden de meeste isolatie. Deze korrels, die een diameter van 2 tot 6 millimeter hebben, geven de chape zijn isolerende waarde. De korrels worden gemengd met water en cement waardoor de chape ontstaat. Deze chape komt voor in verschillende varianten, vaak zijn hierbij additieven toegevoegd om de isolerende waarde omhoog te halen.

PUR-granulaten

De laatste variant is een isolatiechape met PUR-granulaten. De basis wordt hier gemaakt van granulaatkorrels. PUR-schuim sluit perfect aan op afvoerbuizen en dergelijke. Vaak wordt dit gebruikt als vervanger van isolatieplaten.

Voordelen van isolatiechape

Isolatiechape brengt verschillende voordelen met zich mee. Deze komen in meer of mindere mate voor, afhankelijk van de soort isolatiechape die u kiest. Allereerst biedt isolatiechape natuurlijk meer warmte en isolatie dan de traditionele chape. Het biedt u meer wooncomfort en een besparing op uw energierekening. Daarnaast droogt isolatiechape sneller dan de traditionele chape. Alle isolerende chapes bieden een nagenoeg perfect resultaat tot in de kleinste hoekjes.

Hier moet u rekening mee houden

Er zijn enkele punten waar u rekening mee moet houden, wanneer het isolatiechape betreft. Allereerst is dit geen volwaardige isolatie, maar eerder een aanvulling van een volwaardige isolatie. De isolatiewaarde van isolatieplaten ligt hoger dan die van isolatiechape. Daarentegen is de afwerking dus wel vele malen beter. Chapes hebben een iets hogere prijs dan isolatieplaten of PUR-schuim, maar brengen wel veel voordelen met zich mee. Die prijs weegt dus nauwelijks op tegen de voordelen van isolatieschuim.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen van isolatiechape? Via All-Chape.be komt u direct in contact met chapewerken specialisten bij u uit de buurt. Vergelijk meerdere offertes en bespaar op uw investering!