Klinkerwerken prijzen en opties

Onder klinkerwerken valt een heel scala aan werkzaamheden. Het aanleggen van uw oprit, terras, tuinpad… Een klinkerwerker legt parkings, opritten en terrassen aan. Een vakman is u van dienst voor alle soorten bestrating! Of het nu gaat over de aanleg van uw oprit, een multifunctioneel terras, het bestraten van wandelpaden in uw tuin of het aanleggen van een bijkomende ruime parking, klinkers bieden voor al deze projecten de gepaste oplossing.

Tuinpad aanleggen

Het aanleggen van een tuinpad kan met verschillende soorten materialen, van klinkers, grind, tegels tot kasseien en nog veel meer. Klinkerwerken, sierbestrating met grind, een terras of een oprit; vaak zijn het deze afwerkingen die je woning of bedrijf en de omheinende tuin helemaal af maken. Volgens uw wensen en budget wordt samen met een professional gezocht naar de juiste materialen voor de uitstraling die u wenst voor uw tuinpad.

Wat kost het bestraten van een tuin?

Tuin bestraten Kosten incl. btw
Stratenmaker € 30 – € 40 per uur
€ 10 – € 20 per m2
Bestrating stenen € 15 – € 65 per m2
Ophoog- en voegzand € 50 – € 70 per (1 m3)
Opsluitbanden € 2 – € 5 per meter

Wat kost een stratenmaker?

Kosten stratemaker Prijs
Stratenmaker per uur € 30 – € 60
Stratenmaker per m2 € 10 – € 20
Voorrijkosten per km € 0,25 – € 0,40
Bestratingstegels per m2 € 15 – € 65

Diverse soorten bestrating

U kunt bij ons terecht voor nagenoeg alle soorten bestrating, denk aan het leggen van sierbestrating, tuintegels, klinkers, terras tegels, waaltjes of stoeptegels. Een stratenmaker levert alle soorten straatwerk van betontegels, natuursteen, gebakken klinkers en grindtegels tot stoeptegels, sierstenen, koppelstones en terrastegels.

Handig: Artikel op ons blog over duurzame bestratingsmateriaal.

Grindtegels

Ga bijvoorbeeld voor de uitgewassen grindtegels, waarbij de deklaag van 2cm ervoor zorgt dat de stevige betontegels een uitstraling hebben die goed past bij de rest van de uitstraling van de tuin. Het soort stenen en de kenmerken daarvan zijn natuurlijk wel van grote invloed op uw (sier)bestrating: vorm en gewicht hebben bijvoorbeeld direct invloed op de complexititeit van het leggen en maximale belastbaarheid, terwijl kleur en uitstraling weer beslissende invloed heeft op de look en feel van het terras of de bestrating. Over het algemeen zult u een keuze maken uit natuursteen tuintegels, keramische tuintegels of betontegels Wij bespreken deze soorten in het algemeen.

Klinkerbestrating en waaltjes

Klinkerbestrating en waaltjes zorgen voor een authentieke uitstraling, maar nieuw gebakken klinkerstenen passen ook goed in een strakke, moderne tuin. Zeker als u meerdere steensoorten gebruikt wilt maken bij de sierbestrating, is het verstandig eerst met en stratenmaker te overleggen en een ontwerp te laten maken. Hoewel er voor een sierbestrating ook gewone tuintegels kunnen worden gebruikt, staat de term meestal voor producten als siergrind, siertegels of kiezels.

Natuursteen tegels

Natuursteen tegels: deze tegels zijn uniek, omdat er geen enkele tegel gelijk is. Deze tegels kunnen uit vele soorten gesteente gemaakt zijn en worden ook veel gebruikt om een terras aan te leggen. Dan zijn grote natuurstenen tuintegels waarschijnlijk een goede keuze, maar wil je liever een landelijke of natuurlijke tuin? Bij gebakken bestrating kunt u denken aan mooie gekleurde klinkers die uw tuin of oprit een authentieke uitstraling geven.

Gebakken tuintegels

Gebakken tuintegels worden geproduceerd van diverse kleisoorten en zijn verkrijgbaar in vele kleuren, vormen en texturen. Een specialist in klinkerwerken heeft een uitgebreid assortiment bestrating, waaronder natuursteen, keramiek, beton bestrating en gebakken klinkers Wij hebben bestrating in diverse kleuren en afmetingen in het assortiment, afkomstig van verschillende leveranciers. De keuze voor het straatwerk van de bestrating van een terras, oprit of looppad moet passen in de totale uitstraling van uw tuin.

Handige links:

Keramiek tegels

Legverbanden bestrating